dimecres, 31 de març del 2010

Hollywood i la pirateria a Espanya

Acabo de llegir això del diari "el País"

Es ben curiós, com que hi ha tanta pirateria, sempre segons el seu punt de vista i que no guanyen res, es plantegen de deixar de vendre els DVD de les pel·lícules a Espanya. Em sembla perfecte, una excel·lent mostra d'estupidesa humana. I un bon motiu perquè la gent segueixi descarregant-se les coses per Internet. A més fa gràcia que facin referencia a les botigues de lloguer de pel·lícules, quan no els donen cap suport ni entren en els seus plans de mantenir el negoci.
Es podrien plantejar de reinventar el negoci. Es podrien plantejar de deixar de ser tant abusius (8€ per una entrada de cinema a Barcelona) i pensar més en la gent.
Crec que el problema de la pirateria l'han inventat ells, les productores de cinema, les discogràfiques, al passar-se al format digital per a reduir costos; o sia per a guanyar més calers. Es cert que Internet ajuda, però només es una eina.

Però en fi, no em dol que les discogràfiques o les productores de cinema perdin calers, quan n'han fet un munt durant dotzenes d'anys, sinó tots els petits establiment que viuen de vendre el CD o DVD, aquest si que ho tenen cru. I ningú vetlla per ells. El següent pas de les discogràfiques es vendre directament la música per Internet, mitjançant format digitals, targes de memòria....Però prescindint de tots els que hi ha per sota d'ells.
Pur egoisme cultural