dimecres, 11 d’agost del 2010

La defensa llingüística del govern espanyol

Llegeixo en aquest artícle del diari Avuí, amb data del 10/08/201 el seguent:

El govern dels Estats Units publica un informe sobre els drets humans, durant l'any 2009, en el qual inclou un apartat que diu, textualment: "la “controvèrsia” sobre la política de llengües oficials continua, i que hi ha hagut queixes puntuals sobre mesures lingüístiques adoptades pels governs del País Basc, Catalunya i les Balears".
 D'aquí que el president del govern espanyol, hagi anunciat que enviarà un informe respecte la situació de les llengües a Espanya al departament d'Estat dels Estats units, per a demostrar que funciona bé.

Que funciona bé, la invasió a països indefensos com Afganistan o Iraq? Derrocar el president d'un país, per interessos particulars, impedint el dret legítim del poble iraquià? la matança indiscriminada de civils a Afganistan o Iraq? La manipulació permanent del tema nuclear amb l'Iran?
o encara millor, Zapatero es la persona correcte per a defensar la nostra llengua? El president del govern espanyol pot opinar, primer a algú (EEUU) que no respecta els drets humans i segon que el Tribunal Constitucional de l'estat espanyol ha posat en dubte la immersió lingüística, un tribunal fora de plaç i sense credibilitat?

Estem ben arreglats