dijous, 15 de desembre del 2011

UPyD i Amaiur

Llegeix-ho en el diari espanyol "Público" que UpyD no vol que Amaiur tingui grup parlamentari propi. Una opinió respectable.
Ara bé, no em sembla gens respectable les seves raons. Diuen que ells, UPyD son "perseguits" per ETA i que els altres, Amaiur, es troben "tutelats" per ETA.
Jo veig la típica persecució franquista a altre maneres de pensar o cultures. Ras i curt.
UPyD es un partit espanyol, d'un ranci espanyolisme que no li fa gràcia la democràcia ni la pluralitat de partits polítics. Per altra banda, Amaiur, es un partit polític basc, independentista i que, pel fet de ser d'Euskadi, investigats per si son "bones" persones o no.

L'interessant serà veure que decideix el govern d'Espanya, en aquest cas el PP. Ni UPyD ni Amaiur poden tenir grup propi, però no seria la primera vegada que la "Mesa del Congreso" permetés que puguessin tindre'l. Per si de cas, potser per forçar més les coses, UPyD s'ha aliat amb FA (Foro de Asturias) del Álvarez Cascos. Un altre que això de la democràcia no li fa el pes.

Espero, per sanitat democràtica que Amaiur tingui grup propi . SI UPyD el té, no em queixaré, se'l mereix si al gent ho vol.
Ara, si Amaiur no el té, perquè senzillament son bascos...potser hauríem de replantejar fins a quin punt el govern espanyol seria democràtic.


2 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Curiós... el mateix TC va pronunciar-se i va dir que Amaiur no tenia cap vincle amb ETA. Sembla ser que a uns quants només fan cas al TC quan els hi convé.

EvIdenment UPyD no trigarà gens a presentar a la fiscalia les proves que té de que ETA tuteja Amaiur, oi? :P

Josep Ma. ha dit...

Hola Carquinyol

Si, el TCE (Tribunal constitucional de España)va dir que no hi havia cap vincle amb ETA i que una senzilla sospita no era motiu per condemnar res.

UPyD no se que faran, però si poden faran mal. He llegit diverses vegades, en varies fonts, que el PP presentarà un recurs, llei...per il·legalitzar a Amaiur.
Com ja hauràs vist/llegit, no els han deixat tindre grup propi.
Al final, proposaran coma motiu de ser declarats il·legals que son bascos i no espanyols. Coi, llavors si no son espanyols, Euskadi es un país independent? jejejeje