dissabte, 16 de juny del 2012

Les promeses electorals i els cumpliments

Llegint en el diari "El Economista", en Rajoy I el mentider, diu que tot va bé, tot i haver-hi problemes....

Jo començo a pensar que tot i que el polític es imprescindible i que es qui ha de governar, doncs aquesta es la seva feina, hauria de tindre un reglament amb uns drets i deures.
Per començar tot el que prometi en campanya electoral, ha de ser creïble i realista i a més a més que es compleixi. Així, en acabar la legislatura, el polític (sigui president de l'estat, ministre, regidor, president autonòmic...) hauria de retre comptes davant un jutge. Aquest hauria de determinar quin tant per cent de les propostes s'han acomplert i quines no. Jo proposaria en el cas greu, declarar-lo botifler, inhabilitació de càrrec públic de per vida i una temporada ben generosa a la presó.
Quan un càrrec públic se l'imputa, no significa pas que sigui culpable, hauria de quedar automàticament inhabilitat pel càrrec que ocupi, sense esperar a que sigui ell o el partit qui ho faci.

No ens podem permetre casos com el del Camps, que per un delicte de suborn impropi poden ser entre uns mesos i pocs anys. I menys un jurat popular.
En tot judici a un càrrec públic hauria de ser de manera que un delicte son tants anys i/o un valor concret econòmic a pagar; així tothom sabria exactament a que es juga si va malament.

Si un polític denuncia falsament en contra d'un altre, quan es demostri que es fals, automàticament carregar contra l'altre.

Un polític, es algú que ha de saber menjar-se els "marrons" i posar bona cara (pocs poden ser-ne), però ha de saber defensar per allò que ha estat escollit.
En cas de dubte, com que el valor del polític es la reputació (no es quelcom físic sinó immaterial) s'ha de ser molt clar i contundent.

Ens calen polítics nous, francs i treballadors, gent no s'excusi perquè l'anterior govern era tripartit, d'esquerres o verd. Perquè al final el govern (per exemple, el de la Generalitat de Catalunya, sempre hi és, independentment de qui el governi en aquell moment, si comencem a desprestigiar el govern anterior, desprestigiem la Generalitat.
Si el govern anterior va fer quelcom malament, que ho denunciïn, i tothom ho podrà entendre.