dijous, 3 de maig del 2007

Cotxes i motos

Els vehicles a motor son una part que contribueix molt en l'escalfament global. D'aquests una bona part es fan servir per l'oci. Em refereixo a tota la gent que em cotxe o moto aprofiten per sortir els caps de setmana, els que van a comprar una ampolla de llet o el diari amb vehicle. Fa anys que almenys a Catalunya es diu que es venen més cotxes que no kilòmetres nous de carreteres. Hi ha un estudi que relaciona els kilòmetres de carreteres amb els cotxes; x km/ per cotxe. La gent tendeix al que es pràctic, anar en cotxe es més còmode que anar amb tren o bus; bé i tal com va Renfe els dono la raó.
Proposaria als governs crea un impost alhora de comprar un vehicle, nou i de segona mà, que l'encaris prou com per reduïr la venta anul de vehicles que es fan.
Potser no seria mala idea, fer passar els cotxes anualment per l'ITV per saber el kilometratge que fan en un any i segons els km, fer pagar un tant; com més kilòmetres molt més alt. Seria una manera per obligar a la gent a anar en tren i autobus.

Evidentement les administracions haurian de millorar els serveis públics o ampliar-los o crear-ne de nous per absorvir la demanda.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hvala za intiresnuyu iformatsiyu