dimecres, 5 de setembre del 2007

L'11-S

Sembla que a partir d'aquesta data de l'atemptat als Estats Units, s'hagi d'escriure als llibres d'història que no hi ha hagut cap altre 11 de setembre o si més no, més important que el seu.

Difícilment hi haurà un 11 de setembre més tràgic que, en aquesta data perdre algú, com deu passar cada 11 de setembre . Cert que en l'11 de septembre del 2001 dels Estats Units va morir molta gent però només van ser uns atemptats, com els que pateix Espanya per ETA o els que pateixen a l'Irak per culpa de la invasió.
Crec que es més important l'11 de setembre de 1973 a Xile on un cop d'estat va acabar amb les llibertats de la gent, i la imposició d'una dictadura va comportar la repressió, la anul.lació de la llibertat d'expressió i la tortura o assassinat de molta gent. I tant important també l'11 de septembre de 1714 on Catalunya perdré no només els seus furs i poders polítics, sinó la llengua (tant parlada com escrita), sinó que també els costums, les tradicions del poble català... Tal com varen patir el poble valencià o el balear.