diumenge, 13 de març del 2011

Terretrèmol al Japó

Com ja sabeu, da un parell de dies va aver un fortíssim terratrèmol al nord-est del país de grau 9 en l'escala de Ricter.
Però no parlaré d'això, ja se'n parla prou en la prensa.

Del que vull parlar es de dos successos greus ambientalment, els problemes en alguns dels reactors de les centrals nuclears de Fukushimai de Onagawa i també de l'incendi d'una refineria situada a Ichihara, a l'est de Tòquio.
En varis llocs ecologistes, incloent-hi Greenpeace tracten aquestes dues noticies d'una manera molt diferent.
La majoria dels llocs obvien completament l'incendi de la refineria, que a enviat milers de tones de gasos a l'atmosfera, que afavoreixen el canvi climàtic o que son tòxics per als éssers vius. Greenpeace en fa una petita entrada.
Respecte a dir que les centrals nuclears son perilloses, cal tindre present que; aquestes centrals nuclears es tan construïdes per a suportar un terratrèmol de 7,5. No només van aguantar força bé el terratrèmol sinó que a més a més, van aguantar el tsunami, ja que son edificis edificat en la línia de mar mateixa. Tots els problemes que tenen de refrigeració es degut al tsunami. Aquí, els grups ecologistes, s'agafen al problema que tenen al Japó amb aquestes centrals per demostrar al mon que tenen raó i que l'energia nuclear es perillosa i això es completament fals. Es un tipus d'energia complicada de manegar és que perillosa de per si.

Espero i desitjo que els problemes "nuclears" que tenen al Japó es poguin resoldre ben aviat i sense gaires problemes més