dimarts, 26 de maig del 2009

La justicia internacional espanyola

Veure "Público" del dia 19/5 d'enguany
Veure "Público" del dia 25/5 d'enguany
Veure "Público" del dia 10/5 d'enguany
Veure "Público" del dia 20/5 d'enguany
Veure "Público" del dia 28/5 d'enguany

Es curiós que amb una reforma de la legislació espanyola es pugui investigar i dur a judici crims comesos fora del país, bé crims contra la humanitat, genocidis i semblants.

També es curiós que després de l'èxit que ha tingut, la detenció de Pinochet, va ser dictador a Xile, el genocidi de Ruanda, el genocidi maia...però resulta que dues investigacions, les de l'assassinat massiu a la plaça de Tiananmen, Xina, i els morts últims de Gaza amb les bombes de sodi, com que no han agradat als respectius països, doncs Espanya s'acollona i reforma la llei perque només s'nvestiguin aquells casos en que hi hagin espanyols involucrats.

El més sorprenent, per a mi, no es la cobardia del govern espanyol, llastimosa, sino la imatge que es dona a l'exterior. La primera que hi han països de primera i de segona; la segona que la justicia se la mereixen uns i els altres no. També hauriem de dir la bona imatge que es queda la gent dels judicis fets fins ara o que s'han de fer, quina credibilitat els queda? la de pallassos? titelles?
En fí, vergonyós.